Het gaat steeds beter met Rob Scholtes
De artistiekspeler, die dit jaar weer eens de Nederlandse titel in deze speciale spelsoort won,
eiste ook de tweede Grand Prixe voor zich op.
In Hoogeveen waar HBC voor de organisatie instond, klopte Scholtes gelijk als in de finale van het Nationale kampioenschap ex-wereldkampioen Sander Jones

   

Rob Scholtes deed dat op een bijzondere wijze ,
Want in de tegenwoordig in sets gehouden artisiek duels voor de top, scoorde hij in de eindstrijd maar liefst 84.10 % . Een hoog percentage voor een finale, dat Rob ooit in het ivoor tijdperk haalde, maar met de tegenwoordige plasticballen nooit . Sander Jonen en Manfred Herkelee scoorden zelf in dit toernooi 100% in een set, hetgeen betekend dat zij geen enkel van de te spelen figuren misten.

De nieuwe winst op Jonen, met wie Scholtes ook regelmatig traint , kweekt meer zelfvertrouwen bij de speler uit Voorschoten. "ik weet dat Sander beter is", dus ik speel altijd onbevangen. En als het goed gaat, dan is dat mooi mee genomen. Ik moet eigenlijk tegen iedereen zo spelen maar dat lukt mij niet.
De eerste dag was ik niet zo best. Daarentegen was de zondag voor mij een top dag . Voor Sander Jonen was dit precies andersom, Zaterdagavond leverde hij een gevecht met de wcpot, om op de slotdag niet optimaal gezond aan de tafel te staan. "Jonen" Ik was zo beroerd, dat ik voortduren op toilet zat .
De ex-wereldkampioen maakt zich geen zorgen over de rangschikking, die na het derde Grand -Prix-evenement in de Wellse vaert (Welberg, Steenbergen) voor de masters wordt op gemaakt.
Dit in tegenstelling tot Rob Scholtes, die zich wel weer moet bewijzen om aan internationale toernooien te mogen mee doen.
Scholtes die na het behaalde masterkampioenschap niet naar het WK kon, omdat dit kampioenschap onmiddellijk na het NK werd gehouden, voelt dat hij steeds beter gaat spelen, maar nog niet bij zijn beoogde doel is. "In Hoogeveen heb ik mijn persoonlijk record met 4 % opgetrokken. Ik sta nu op 68, 98 %.
Het liefst zou ik zo snel mogelijk de 70 % doorbreken.
Rob Scholtes doel is om in 2009 het Europees kampioenschap in Grubbenvorst te spelen en lonkt tevens naar het WK in Turkye.

"Eigenlijk "stelt Scholtes, "zou ik automatisch als kampioen van 2008 geplaatst moeten zijn voor het Europees-kampioenschap" maar ze zijn niet zo duidelijk met de regels bij de bond. Ik vrees dat ik mij weer moet waar maken. En als ik bijvoorbeeld de finale van de masters net zou missen en Derde in het eind klassement wordt, kan ik mooi thuis blijven, leuk zo`n beloning