Het 6e Tiedtke Classic is een prooi geworden voor Rob Scholtes. De Sympathieke Amsterdammer wist zowel individueel als in team verband de 1e prijs te behalen

Het Tiedtke Classic is een befaamd artistieki toernooi op de kleine tafel en wordt elk jaar gespeeld in feestzaal `t Ven in Venlo, clublokaal van B.V. `t Klötske. In 2003 kwam Ralf Laakmann, lid van `t Klötske op het idee iets te organiseren op het gebied van artistiek, in de volksmond kunststoten genoemd. Vereniging t Klötske had al enkele nationale finales georganiseerd in deze discipline en diverse leden speelden deze spelsoort reeds. Het Tiedtke Classic was geboren ; vernoemd naar de gebroeders Tiedtke uit Duitsland, August en Gerd. August was begin jaren 60 de 1e wereldkampioen artistiek ( 8 figuren!). In de daarop volgende decennia heersten beide broeders in deze discipline Gerd Tiedtke (August is reeds lang overleden) , thans woonachtig in Koblenz en 83 jaar, is nog elk jaar aanwezig bij de opening van het naar hem en zijn broer vernoemde toernooi.

Gespeeld worden de traditionele 68 figuren, zowel individueel als in team verband. reeds vele ( top ) spelers hebben in het verleden deelgenomen aan het Tiedtke Classic zoals Frans Kuyk, Dave Christiani en John van der Stappen.
Het deelnemersveld loog er ook dit jaar niet om : natuurlijk Sander Jonen, wereldkampioen 2007 en viervoudig winnaar Rob Scholtes, regerend Nederlands kampioen en Martin van Rhee, die zich de laatste jaren in de top 5 heeft gevestigd. Het toernooi had ook dit jaar een internationaal tintje met vijf Belgen en twee Duitser aan de tafel. De grote vraag was wie kon Sander Jones van zijn vijfde titel afhouden?? Ook in de koppels vormde hij een ijzersterk team met Paul Savekoul en verdedigde zij de titel.
Met een nieuw-toernooirecord van liefst 359 punten onttroonde
Rob Scholtes Sander Jones als kampioen. Martin van Rhee werd op gepaste afstand goede derde, good old Ralf Laakmann eindigde prima als vierde en Ronny Baert zorgde nog voor een klein Belgisch succesje door vijfde te worden .