Tweede GP Artistiek ereklasse, bron De Biljartballen

Rob Scholtes verslaat Sander Jonen in finale Hoogeveen

De tweede GP Artistiek ereklasse is een prooi geworden voor Rob Scholtes uit Voorschoten.
In het beslissende duel was Scholtes met 3 - 0 en een percentage van 78.97 een maatje te groot voor concurrent Jonen.
De organisatie was in vertrouwde hansen van Klaas Wemmenhove van vereniging HBC te Hoogeveen

In poule A was Sander Jonen oppermachtig met winst in al zijn vier partijen .
Meer spanningwas er de strijd om de tweede positie. Peirre Scheers en George Kenter eindigde beiden op vier punten en vijf gewonnen sets. Daarom moest het percentage de doorslag geven en dat van de verassend sterke Sheers bleek met 50.60 een fractie beter dan de 50.47 van Kenter. Walter Crols bleef in de onderste regionen Jeane-Marie Limbourg nipt voor.
In poule B was eveneens een spannende ontknoping. Op zaterdagavond waren er vier man met viet punten, waaronder de opdat moment uitgespeelde Ralf Laakman. Door dt Roger Everaert tegenstander Martin van Rhee opzij zette en Rob Scholtes zegevierde over Manfred Hekerle, kwam Laakmann in de kruisfinales. De Duitser maakte daarmee zijn ambitie voor een plaats in de Master duidelijk, na de teleurstellende negende plek voor hem in de eerste GP. Manfred Hekerle zorgde tegen Roger Everaert voor een set met optimale score, honderd procent in de set over gespeelde figuren.

Deze prestatie leverde ook Sander Jonen en wel in de kruisfinale tegen Ralf Laakmann. Het werd een nipte 3-2 zege voor de Nederlander. In de andere halfe finale versloeg Rob Scholtes zijn opponent Pierre Scherers met duidelijk 3-0 cijfers.
In de strijd om de derde plaats trok Scheers met 0-2 aan het kortse eind tegen Laakmann.

In de finale bleek Rob Scholtes een maatje te groot voor Sander Jonen. De winnaar realiseerde een hoogste patrijmoyennne van 84.10 procent. Inzet van Scholtes voor de GP, zo melde hij voor aanvang, was realiseren een pr. Tot aan de finale had hij dat nog niet in handen, maar met die gouden partij maakte de heersend Nederlands kampioen zijn droom waar. Oude PR 64.57 was van februari 06 in Den Bosch, nieuwe PR is 67.9